بازسازی یک ساختمان علاوه بر دلایلی نظیر خرابی دیوارها و کابینت ها و ... میتواند دلایل احساسی نظیر خستگی از محیط تکراری و یا تغییر سلیقه شما را نیز شامل شود. در برخی موارد ساختمان ها نیاز به تغییر کاربری پیدا میکنند که نما و حتی دکوراسیون آن نیز باید تغییر کند. بازسازی میتواند جزئی و یا کلی باشد یعنی شما بازسازی را فقط برای آشپزخانه یا بخش کوچکی از خانه انجام دهید. لذا برای بازسازی خانه و یا محل کارتان پیشنهاد میکنیم از مشاوره متخصصین این امر استفاده کنید.
کلمه بازسازی ساختمان مسکونی در بر گیرنده عملیات مختلفی میتواند باشد اعم از: بازسازی و تغییر آشپزخانه، بازسازی سرویس های بهداشتی، همچنین حمام، اتاق نشیمن منزل، پذیرایی، اتاق خواب ها، تراس و نیز دیگر قسمت های خانه است. دلایل بسیار زیادی برای بازسازی ساختمان و همچنین بخش های مختلف آن وجود دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم:
- بازسازی ساختمان به علت تعمیرات و رفع خرابی های به وجود آمده
- بازسازی ساختمان به علت بازتر شدن فضای مورد استفاده
- بازسازی ساختمان به دلیل زیبایی و تغییر دکوراسیون محیط
- بازسازی ساختمان به دلیل زیاد بودن عمر سازه
- بازسازی ساختمان به دلیل تغییر شیوه زندگی
برای درک تفاوت بین بازسازی و نوسازی بهتر است تعریف آن ها را بدانیم.
بازسازی:
انجام اقدامات فنی به منظور زنده کردن و دوام بخشیدن یک سازه فرسوده و قدیمی را بازسازی میگویند. در تخصص معماری، بازسازی یک ساختمان به معنای مرمت کردن آن است. درست است که مرمت بیشتر در مورد بناهای تاریخی کاربرد دارد، اما بازسازی هم به همان معناست. در بازسازی ساختمان بخشهایی که آسیب دیده و نیاز به تعمیر دارند مورد مرمت و بازسازی قرار میگیرند. مرمت فقط شامل ساختمانهای قدیمی نمیشود، بلکه ساختمانهای مدرن هم گاهی نیاز به بازسازی دارند.
نوسازی:
نوسازی به معنای نوکردن است، یعنی فرایند تجدید ساختمان یا سازه تا ساختارهای نو جای ساختارهای قدیمی را بگیرند. در مواردی که ساختار کلی ساختمان مشکلی نداشته و هدف از اعمال تغییرات، ایجاد نمایی نو و جدید برای ساختمان است از اصطلاح نوسازی ساختمان استفاده میشود. انجام تغییرات و افزودن عناصر جدید از مهمترین اقدامات نوسازی ساختمان به شمار میرود و اکثر پروژههای نوسازی در داخل ساختمان انجام میشوند.