advertise

بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان مجموعه فعالیت ‌هایی است که با انجام آن عمر بنا افزایش پیدا می‌کند یا کاربری آن بهتر و زندگی در آن آسوده ‌تر می‌شود. ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید. هنگامی که عمر مفید یک بنا به پایان می‌رسد، نیاز به بازسازی ساختمان یا نوسازی پیدا خواهد کرد. به عملیاتی که طی آن با حفظ سازه موجود به اصلاح و ترمیم فضا می‌پردازد بازسازی می گویند. بازسازی خانه علاوه بر بهبود سطح کیفیت زندگی به بهینه سازی ساختمان در حوزه معماری و انرژی نیز کمک شایانی می‌کند و این امکان را به کارفرما می‌دهد تا مشکلاتی را که در بنا به ‌مرور زمان بوجود آمده یا به نوعی از ابتدا در بنا بوده اصلاح کرده و محیطی آرام و همراه با آسایش را برای استفاده‌ کنندگان از بنا به ارمغان بیاورد.

دلایل بازسازی ساختمان

بازسازی یک ساختمان علاوه بر دلایلی نظیر خرابی دیوارها و کابینت ‌ها و ... می‌تواند دلایل احساسی نظیر خستگی از محیط تکراری و یا تغییر سلیقه شما را نیز شامل شود. در برخی موارد ساختمان‌ ها نیاز به تغییر کاربری پیدا می‌کنند که نما و حتی دکوراسیون آن نیز باید تغییر کند. بازسازی می‌تواند جزئی و یا کلی باشد یعنی شما بازسازی را فقط برای آشپزخانه یا بخش کوچکی از خانه انجام دهید. لذا برای بازسازی خانه و یا محل کارتان پیشنهاد می‌کنیم از مشاوره متخصصین این امر استفاده کنید.
کلمه بازسازی ساختمان مسکونی در بر گیرنده عملیات مختلفی می‌تواند باشد اعم از: بازسازی و تغییر آشپزخانه، بازسازی سرویس های بهداشتی، همچنین حمام، اتاق نشیمن منزل، پذیرایی، اتاق خواب ‌ها، تراس و نیز دیگر قسمت ‌های خانه است. دلایل بسیار زیادی برای بازسازی ساختمان و همچنین بخش‌ های مختلف آن وجود دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم:
- بازسازی ساختمان به علت تعمیرات و رفع خرابی های به وجود آمده
- بازسازی ساختمان به علت بازتر شدن فضای مورد استفاده
- بازسازی ساختمان به دلیل زیبایی و تغییر دکوراسیون محیط
- بازسازی ساختمان به دلیل زیاد بودن عمر سازه
- بازسازی ساختمان به دلیل تغییر شیوه زندگی

گروه فنی مهندسی کیسا

نقش طراحی نما در ساختمان بسیار زیاد است و اغراق نیست اگر بگوییم هویت یک ساختمان ...

سوالات متداول

مراحل بازسازی ساختمان به چه ترتیبی انجام می شوند؟
بستگی به ساختمان و فضاهایی که قصد بازسازی دارید مراحل بازسازی متغیر است. ولی به صورت کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- مشاوره با افراد متخصص
۲- طراحی اصولی
۳- تخریب ساختمان یا قسمتهایی که مورد بازسازی می گیرند.
۴- شروع ساخت
۵- نازک کاری و زیبا سازی ساختمان
۶- بازسازی داخلی خانه
گروه فنی مهندسی کیسا

تفاوت بین بازسازی و نوسازی در چیست؟

برای درک  تفاوت بین  بازسازی و نوسازی بهتر است تعریف آن ها را بدانیم.
بازسازی:

انجام اقدامات فنی به منظور زنده کردن و دوام بخشیدن یک سازه فرسوده و قدیمی را بازسازی می‌گویند. در تخصص معماری، بازسازی یک ساختمان به معنای مرمت کردن آن است. درست است که مرمت بیشتر در مورد بنا‌های تاریخی کاربرد دارد، اما بازسازی هم به همان معناست. در بازسازی ساختمان بخش‌هایی که آسیب دیده و نیاز به تعمیر دارند مورد مرمت و بازسازی قرار می‌گیرند. مرمت فقط شامل ساختمان‌های قدیمی نمی‌شود، بلکه ساختمان‌های مدرن هم گاهی نیاز به بازسازی دارند.

نوسازی:
نوسازی به معنای نوکردن است، یعنی فرایند تجدید ساختمان یا سازه تا ساختار‌های نو جای ساختار‌های قدیمی را بگیرند. در مواردی که ساختار کلی ساختمان مشکلی نداشته و هدف از اعمال تغییرات، ایجاد نمایی نو و جدید برای ساختمان است از اصطلاح نوسازی ساختمان استفاده می‌شود. انجام تغییرات و افزودن عناصر جدید از مهم‌ترین اقدامات نوسازی ساختمان به شمار می‌رود و اکثر پروژه‌های نوسازی در داخل ساختمان انجام می‌شوند.


هزینه های بازسازی
هزینه های بازسازی
برآورد هزینه خانه پس از مشخص شدن سبک معماری و انتخاب متریال با در نظر گرفتن مساحت و عمر بنا مورد بررسی قرار می گیرد و قیمت نهایی و براورد هزینه بازسازی بر اساس آن معلوم می شود.
بررسی امکانات موجود در ساختمان و نیاز به تعویض کابینت آشپزخانه و بازسازی سرویس بهداشتی یا تغییر نقشه و پلن ساختمان و در صورت لزوم جابجایی فضاها و دیوارکشی جهت ساخت اتاق خواب و یا تخریب دیوارها و اینکه آپارتمان شما در طبقه چندم واقع شده و... پارامترهای دیگر مشخص کننده هزینه بازسازی منزل شما است.
از جمله موارد مؤثر دیگر در هزینه بازسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزان رفاه و تجهیزات مورد نظر
- میزان فرسودگی زیر ساخت موجود و قدمت بنا
- محدودیت زمانی کارفرما
- موقعیت ملک، دسترسی مصالح و تجهیزات، شرایط مجتمع و غیره
- نوع و جنس متریال و مصالح
- هزینه‌های طراح، پیمانکار، ناظر و کارگران پروژه
اصولاً پرداخت هزینه به پیمانکاران ساختمانی به دو صورت روزمزد و کارمزد صورت می‌گیرد. در روش اول تعداد روزهای مورد نیاز برای انجام پروژه به صورت تقریبی محاسبه شده و بر پایه‌ی هزینه‌های روزانه مبلغ نهایی پروژه محاسبه می‌شود، در روش دوم هزینه‌های پروژه بر پایه کارمزد و میزان کار مورد نیاز برای بازسازی تخمین و برآورد می‌شود. شایان ذکر است که برخی از موارد بازسازی و نوسازی ساختمان فقط با یکی از این روش‌ها قابل محاسبه است.

در چند دهه اخیر استفاده از سبک مدرن در معماری داخلی در کشورهای مختلف از جمله ایران رواج زیادی پیدا کرده است و طرفداران زیادی را به سمت خود جلب نموده است. معمولاً به هر روش جدیدی که خارج از حالت قدیمی ...

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.