- تمام جزئیات را در نقشه وارد کنید.
با اینکه طراحی نقشه محاسبات ، بر اساس استانداردهای نظام مهندسی انجام می شود و لازم است تا افرادی که در یک پروژه از مرحله طراحی تا اجرای آن همکاری می کنند، با نمادها آشنا باشند. اما این وظیفه طراح است که جزئیات را به دقت در نقشه وارد کند. یادداشت ها نیز باید مختصر و جامع باشند. همچنین جزئیاتی که بزرگ نمایی شده اند اهمیت خاصی برای پیمانکاران اجرای طرحی بی نقص دارند. در واقع بهتر است هیچ نقطه مبهمی در طراحی نقشه محاسبات باقی نماند.
- مسائل طراحی نقشه محاسباتی را از پیش تهیه کنید.
مسائل مختلفی وجود دارند که در طول پروژه نیاز به بررسی دارند. بهتر است پیش از مرحله اجرا و طراحی نقشه محاسبات پرداختن به این مسائل پرداخته شود. چرا که در این صورت هزینه کمتری متوجه طراح و کارفرما خواهد بود. اگر حل این مسائل به زمان اجرای پروژه واگذار شود، می تواند هزینه زیادی را تحمیل کند و علاوه بر آن، بر کیفیت اجرای سازه تاثیر منفی داشته باشد. به همین جهت لازم تا مهندس در رابطه با کافی و مفصل بودن محتوا و جزئیات در طراحی نقشه محاسبات، مطمئن شود.
- آکس بندی نقشه های سازه و معماری تطابق کامل داشته باشد.
- ابعاد و جانمایی ستون ها بطور دقیق در پلان ستون گذاری درج شود.
- ابعاد و جانمایی دیوار حائل و دیوارهای برشی بطور دقیق و مطابق نقشه های مصوب معماری در پلان ها درج گردد.
- در پلان های تیرریزی عرض کلیه تیرهای بتنی بطور دقیق ترسیم شود.
- در اسکلت فولادی حداقل تیرهای فلزی در اطراف نورگیرها، دستگاه پله و آسانسور با ابعاد واقعی ترسیم شود.
- تیر سازه ای نباید از داخل نورگیرها عبور نماید.
- درز انقطاع در کلیه پلان های سازه توسط خط چین ترسیم شده و اندازه گذاری شود، در کلیه پلان های معماری نیز درز انقطاع با نقشه های سازه مطابقت داشته باشد.
- باید اصلاح الزام در نقشه های سازه و معماری بطور همزمان انجام شود.
- داکت های تاسیساتی و .. در کلیه پلان ها ترسیم شوند و نباید با اعضای سازه ای مانند تیرها و ... تداخل داشته باشد.
- نحوه محافظت ستون های فولادی در برابر آتش سوزی در نقشه های سازه ارائه شود.
- سرگیری محل های عبور خودرو و شانه گیر بودن پلکان و .. بطور دقیق بررسی شود.
- ورودی های ساختمان شامل پله، رمپ خودرو و جک معلول بصورت مناسب در نقشه های سازه ارائه و سرگیری طبقه زیرین در آن ناحیه کنترل شود.
- برای رمپ های داخل حیاط در صورتیکه دیواره خاکی به ارتفاع بیش از ۳ متر ایجاد می شود، دیوار حائل مناسب جهت مقابله با فشار خاک طراحی و ارائه شود.